Loredana citește ,,Băiatul din valiză” de Lene Kaaberbol și Agnete Friis

E o noutate oare că iubesc cărțile autorilor nordici de la Editura Trei? Nu cred să fi fost vreuna până acum care să nu mă fi ținut cu sufletul la gură până la ultima pagină și să o termin în mai mult de trei zile. Au un farmec cărțile astea ceva de speriat, domnule, iar avertismentul Dacă deschizi această carte, viaţa ta va rămâne în stand-by de pe copertă este cât se poate de adevărat. 


RECENZIE Băiatul din valiză de Lene Kaaberbol și Agnete Friis

Trebuie să recunoaștem că titlul cărții este cât se poate de catchy, mai ales dacă vă plac romanele polițiste, pline de aventură și mister. Mie, recunosc, îmi plac de mor. Și uite așa am ajuns să citesc cartea asta pe nerăsuflate și să trăiesc acțiunea cot la cot cu personajele.

În primul rând, e bine de menționat că dacă citești un capitol din Băiatul din valiză de Lene Kaaberbol și Agnete Friis, apoi revii peste trei zile, e posibil să uiți tot între timp. Asta pentru că, din cauza numărului foarte mare de personaje (peste zece), ai foarte mari șanse să faci totul ghiveci. De aceea trebuie citită la foc repede, mai ales prima treime, pentru a prinde firul acțiunii. Pentru că este o carte împrumutată de la bibliotecă, mi-a plăcut la nebunie să văd la sfârșit, cu creionul, trecute numele fiecărui personaj și câteva cuvinte. Deci nu am fost singura aflată într-o scurtă încurcătură.

Pe scurt, despre Băiatul din valiză de Lene Kaaberbol și Agnete Friis


Cartea are în prim-plan povestea unui băiețel care este salvat de Nina de la o moarte sigură. Prietena Ninei, Karin, îi spune Ninei să ridice o valiză și să salveze copilul. Lucrurile se complică atunci când Karin este ucisă, iar copilul este căutat din două părți: de către mamă și de către răpitori. Nina decide să îi caute singură mama copilului, fără a implica autoritățile, de teamă ca micuțul să nu pățească ceva. 

Capitolele se succes calculat, apar de la început și răpitorii, dar este aproape imposibil să îți dai seama care e treaba cu această răpire până aproape de final. Finalul este pe alocuri mind blowing, iar firele tare încurcate ale poveștii par să se separe încetul cu încetul.


Mi-a plăcut modul în care alternau imaginile gingașe, legate de copilărie și inocență, cu capitolele pline de duritate, ale unei lumi fără scrupule și emoții, a celor ce răpiseră copilul. De asmenea, eu sunt mare fană a romanelor ce conțin scene din trecutul personajelor, care te ajută să înțelegi mai bine acțiunea, așa că Băiatul din valiză de Lene Kaaberbol și Agnete Friis are o bilă albă de la mine și în această privință.

Băiatul din valiză de Lene Kaaberbol și Agnete Friis e genul de carte care îți deschide instant pofta de lectură, dacă treci printr-o perioadă în care parcă nu ți se lipește mână de nicio copertă. Merită din plin, mai ales că e plină de învățăminte cu subînțeles, la care stai să te gândești zile bune după ce o termini. 

5/5 steluțe pe Goodreads de la mine!

P.S. Că veni vorba de relaxare de weekend, nu ezitați să dați play la:



Pagini