Murakami, vin!

Cu cât trec anii, parcă se lungeşte timpul, asemenea unei umbre la amurg. Într-o zi întunericul va înghiţi umbra cu totul. 
- Haruki Murakami, Pădurea norvegiană

Am citatul acesta în minte de acum câțiva ani, când am citit una dintre cărțile care și-au pus amprenta pe dezvoltarea mea în adultul care sunt azi. Iar de ceva timp îmi apare în minte des. Poate prea des. Iar el nu exprimă decât dorința mea de evadare, idealul fiind să ajung într-un loc îndepărtat. Acolo unde să nu mă știe nimeni, să nu simtă nimeni ce e în sufletul meu și să îmi pot da frâu liber gândurilor. Poate se vor așeza singure în ordine. 

Niciodată nu mi-a plăcut să merg cu turma, să fac ce e deja convențional sau ar trebui făcut. Degeaba mă pui să aleg între Paris și Viena, că niciuna nu îmi surâde prea tare. Dar hei, Loredana, ai făcut o alegere

Așa că m-am decis că momentul e ACUM. E momentul să îi anunț pe cei dragi că plec într-un circuit în Japonia.

Nu a mers chiar așa rău, nu? Să fi văzut când am anunțat că îmi fac un tatuaj mic pe mână sau că plec într-un turneu al formației U2 prin toată Europa.

O să fiu plecată 14 zile. PAISPREZECE ZILE, tu îți dai seama? Atâta timp pentru cea mai tare călătorie din viața mea, deja mă entuziasmez numai când mă gândesc.  Știu că poate te gândești și la bani. Cât o să mă coste și... nu mai bine aș pune eu banii aia de-o parte și lasă că o să am eu timp și așa mai departe? Te rog, nu o face. Chiar nu.

De ce am ales o excursie în Japonia?

Pentru că e Țara Soarelui Răsare. Pentru că are o istorie atât de bogată, o cultură uimitoare și o arhitectură ce mă va face să spun ,,waw” de cel puțin o mie de ori.

Pentru că îmi place să mă bucur de experiențe de tot felul atunci când călătoresc și îmi surâde vizitarea plajelor, a munților, a vulcanilor, dar și a centrelor urbane. 

Pentru că voi găsi aici mall-uri de unde pot să îmi cumpăr tot ce știu că o să uit să iau cu mine în bagaj și încă ceva în plus. 

Pentru că vreau să mă bucur de liniște și agitație în același timp, să vizitez o Japonie superbă la sfârșitul lui aprilie, când florile vor oferi un spectacol savuros pentru ochi și suflet.




Pentru că vreau să văd țara unde tehnologia e la ea acasă, iar inovațiile sunt la ordinea zilei.

Pentru că vreau să merg cu trenuri de mare viteză, peste 300km/h, lucru care aici mi se pare doar un vis de lungă durată.

Pentru că îmi place să mănânc, iar Japonia este recunoscută la nivel mondial pentru preparatele și băuturile sale delicioase. Iar eu chiar vreau să încerc pentru prima oară sake!

Pentru că muntele Fuji este un to do în viața asta. Vârful lui este mereu acoperit cu zăpadă și îmi voi lua câteva clipe să îl privesc și să îi simt măreția. Apoi poate mă voi avânta să îl și escaladez. Chiar dacă știu deja că după 10 minute voi gâfâi, nu mă voi da bătută. Poate între timp mă reapuc de alergat, să intru în formă. 


Apropo, știai că pe 30 aprilie 2019, va avea loc prima abdicare de peste 200 de ani din istoria Japoniei, a împăratului Akihito, iar EU VOI FI ACOLO când numele noii dinastii va fi anunțat?! Cât de tare e asta! 

De ce am ales un circuit în Japonia cu Exact Travel Club?

Am ales un circuit în Japonia cu Exact Travel Club pentru că îmi doresc libertate și vreau să explorez tot ce se poate explora în această destinație. Știu că dacă aș merge pe cont propriu (și, recunosc, nu cred că sunt încă destul de curajoasă pentru a face asta),  aș rata multe obiective importante - prin simplul fapt că nu am experiență și nu știu toate trucurile.

Exact Travel Club va fi partenerul meu într-o călătorie unică. Ei vin cu informațiile organizarea și pasiunea pentru Japonia, eu vin cu bagajele. Sper să las acolo o parte din toate ,,of-urile” care mă apasă și pe care vreau să le duc undeva departe, de unde să nu știe să se întoarcă la mine.

Știu că Exact Travel Club îmi oferă consultanță în orice moment. Eu am ales deja circuitul, dar dacă tu nu ești încă decis e important să știi că ai la dispoziție destinații exotice precum Maroc, Iran, India, China, Tibet, Myanmar, Bhutan, America de Sud, Caraibe, Oceanul Indian, Asia de Sud-Est sau Africa.

Dacă aș avea cerințe speciale, știu că vacanța mea poate fi personalizată în funcție de asta. Este valabil și pentru grupuri, fie că este vorba despre deplasări de afaceri sau circuite personale.

Am ales un circuit în Japonia 2019 cu Exact Travel Club și pentru că ei se ocupă atât de asigurarea de călătorie în străinătate, de rezervarea biletelor de avion, dar și de trasferul la destinație și de procesul de închiriere a unei mașini.

Într-o foarte mare măsură pentru mine contează faptul că voi avea un circuit Japonia cu ghid vorbitor de japonezăa, ceea ce înseamnă că voi avea parte de o experiență autentică, colorată local și nu voi avea dificultăți de a înțelege și de a comunica.

Și știu că mai am timp până la plecare, dar gândul îmi e deja acolo. Țineți-mi pumnii, urmează să plec pe un drum pe care n-am mai mers până acum. Dar știu că nu are cum să mă ducă decât într-o destinație care mă va schimba.

すぐに! (tr. din japoneză ,,Pe curând!”)

________________________________


Articolul Murakami, vin! participă la Proba 15. Japonia de după cireși (Sponsorul probei: Exact Tours) în cadrul competiției SuperBlog 2018.

Pagini