Cursuri de cosmetica, necesare pentru un job la salon

Nu am fost pasionată de machiaj de mică. Trebuie să recunosc, până pe la 13-14 ani eram o fire ceva mai băiețoasă și machiajul mi se părea inutil. Ulterior am descoperit tainele fardurilor și acum rareori ies din casă fără un minimum de machiaj. Îmi place, machiajul îmi dă încredere în mine și mă simt mult mai bine când știu că sunt aranjată, mă simt pregătită să vorbesc cu oricine și să fac orice.


Acum ceva vreme, eram hotărâtă că vreau să urmez cursuri de machiaj sau cursuri de cosmetica. Acestea mă pot ajuta să devin ”profi” în acest domeniu. Nu am renunțat la idee, nici vorbă, dar cred că nu am găsit încă puterea de a mă apuca de treabă. Sunt conștientă că este foarte mult de muncă, iar un astfel de curs de cosmetică presupune și multă pasiune.


Cunosc foarte multe fete care machiază absolut superb, fără cusur, așa că este foarte greu să o iei de la zero și să ajungi cel mai bun în domeniu. La fel și în ceea ce privește cosmetica, însă cu o diplomă în acest domeniu te poți angaja la un salon cosmetic din orașul tău. Personal, găsesc acest job foarte frumos și interesant, mereu plin de peripeții. După ce termini cursuri de cosmetică, vei învăța dobândi multiple competențe, printre care: tehnici de demachiere și tonifiere, peeling facial și chimic, pensarea sprâncenelor și vopsirea lor, epilat, masaj facial și pentru decolteu, pregătirea tenului pentru machiaj, aplicarea machiajului, microdermoabraziune, tratament facial prin ultrasunete etc.

O persoană care lucrează la un salon, dupa ce dobândește o diplomă la un curs de cosmetică, trebuie să știe și cum se igienizează mediul de lucru, pentru a putea lucra în condiții de maximă siguranță. Am văzut, în ultima vreme, o mulțime de cazuri în care fete nemulțumite de saloanele de cosmetice postează fotografii pe internet. Epilatul este o pocedură ce trebuie făcută cu mare responsabilitate, iar, din păcate, foarte multe cazuri de arsuri sunt semnalate. Eu una nu am întâmpinat niciodată astfel de probleme, din fericire. Pentru a cunoaște toate secretele epilării, dar și pentru alte proceduri, este bine să faceți un curs profesionist, de încredere, așa cum sunt cursurile de calificare de la CPP Alexander's. Aceste cursuri au multiple avantaje, printre care seriozitatea și existența perioadelor practice.


Sunt foarte curioasă să aud dacă voi v-ați gândit vreodată să urmați un curs de cosmetică. Sau poate ați urmat deja unul, lucrați în domeniu? Cum este un astfel de job? Aștept cu interes părerile voastre despre acest domeniu!
Pupici!

Pagini