Crema si scrub pentru fata 100% bio cu unt de shea

De ceva vreme tenul meu arată grozav. Vara îmi priește de minune, însă nu doar soarele este motivul pentru care coșurile, punctele negre sau pielea descumată sunt o amintire. Mi-am schimbat destul de mult rutina de îngrijire a tenului și orientarea către produse naturale îmi aduce numeroase beneficii. Azi îți voi vorbi despre două produse bio de pe Econsense.ro, și anume o cremă pentru față cu unt de shea și un scrub cu unt de shea delicios. Aceste două produse naturale pentru ten merită un review colectiv, pentru că împreună fac o treabă excelentă și îmi redau luminozitatea și hidratarea de care am nevoie zilnic.

Ingredientul comun al ambelor produse este untul de shea, un ingredient cu multiple proprietăți: antiinflamator, calmant, hrănitor, regenerant, antibacterian, protector, stimulator al sintezei de colagen etc. Untul de shea este un excelent emolient pentru pielea sensibilă şi uscată, pentru că este plin de vitaminele A, E şi F şi de acizi graşi esenţiali (oleic, linoleic etc). 

!!! ATENȚIE !!! Există două tipuri de unt de shea: cel rafinat și cel nerafinat. Cel mai bun, cel plin de proprietăți extraordinare este untul de shea nerafinat. Cel rafinat nu este decât un unt normal pentru piele, hidratant, însă fără proprietăţi vindecătoare pentru piele. Untul de shea rafinat trece prin diverse procese de filtrare care îi elimină culoarea naturală, mirosul şi proprietăţile. Această rafinare se face pentru a prelungi durata de viaţă a untului; dacă untul de shea nerafinat rezistă 2 ani până să râncezească, untul rafinat poate rezista cu brio 5 ani.



1. SCRUB PENTRU FAȚĂ


O dată sau de două ori pe săptămână trebuie să îi acordăm o atenție sporită tenului nostru și să îl răsfățăm cu un scrub și cu o mască. Scrub-ul, fie el mecanic sau chimic, înlătură particulele de piele moartă și ajută la circulația sângelui, în vederea formării unor celule noi, sănătoase. Un scrub bun de față trebuie să conțină un ingredient exfoliant (în cazul acestui scrub Relaxa Aromatherapy este vorba despre sâmburii de struguri pisați) și neapărat un ingredient hidratant, uleios (așa cum este untul de shea). Niciodată nu se folosește un element abraziv pe pielea uscată, fără un altul care să faciliteze alunecarea. Sâmburii de strugure pisați sunt de preferat pentru tenurile sensibile, pentru că oferă o exfoliere eficientă, dar totuși blândă cu tenul.

Acest scrub de față conține, pe lângă sâmburii de struguri și untul de shea, și ulei de caise și ulei eteric de romaniță (mușețel). Uleiul de caise este un hidratant intens pentru piele, fiind bogat în Omega 9, Omega 6, potasiu, precum şi vitaminele A, C şi E. Pe de altă parte, uleiul eteric de mușețel este antiinflamator, antiseptic, antialergic, antiviral și cicatrizant, fiind un ingredient bio ce ajută la regenerarea pielii și la refacerea ei după ce a trecut prin perioade dificile (așa cum este acneea, de exemplu).

Pe lângă toate beneficiile aduse pielii, acest scrub de față are și un miros delicios (eu aș spune a ciocolată), care transformă momentele de exfoliere într-un adevărat ritual de relaxare. Senzația în timpul procesului de exfoliere este una plăcută, deloc dură, însă se simte cum produsul acționează în profunzime. După masarea pe tenul curat prin mișcări circulare, pielea poate fi fie curățată cu apă și gel de curățare, fie prin înlăturarea particulelor exfoliante cu un șervețel, ca uleiurile să rămână pe ten peste noapte. Personal am preferat să îmi spăl apoi tenul, după care să aplic crema cu unt de shea Relaxa Aromatherapy. Senzația de a doua zi este minunată: pielea se simte curată, fină și hidratată în profunzime.

Scrub pentru față AICI - preț 45 lei

2. CREMĂ SHEA PENTRU FAȚĂ


Cel de-al doilea produs care face minuni pentru o piele uscată sau care are nevoie de un boost de vitalitate este crema cu unt de shea Relaxa Aromatherapy. Eu am folosit-o pe post de cremă de noapte, întrucât ziua folosesc o cremă cu factor de protecție.


Pe lângă untul de shea ale cărui proprietăți le-am enumerat mai sus, această cremă de față cuprinde și ulei de germeni de grâu, ulei de sâmburi de caise și ulei eteric de romaniță (mușețel). Uleiul de germeni de grâu este antioxidant, elasticizant și restructurant, uleiul de sâmburi de caise este hidratant și echilibrant, în timp ce uleiul eteric de romaniță este antiinflamator, antiseptic, antialergic, antiviral și cicatrizant.

Crema are nevoie de un timp mediu de absorbție în piele. La început pare că va lăsa o peliculă uleioasă, dar este absorbită total în piele, iar pe timpul nopții tenul se simte hidratat, dar mat la suprafață. Mirosul este unul clasic de unt de shea, iar textura asemenea, fiind untoasă și ușor de aplicat. Este nevoie de o cantitate mică pentru a acoperi fața și decolteul, deci produsul este unul spornic. În plus, crema poate fi aplicată și pe corp, deci dacă ai genunchi, coate sau chiar buze uscate, cu siguranță vei simți o îmbunătățire dacă o vei folosi.


Mă declar mai mult decât încântată de cele două produse 100% bio de pe site-ul Ecosense.ro. De când le folosesc tenul meu arată lumios, este hrănit și restructurat. Mă bucură ingredientele fiecărui produs în parte, mai precis, lipsa chimicalelor (parabeni, parafine, coloranți, alcool, parfum etc). Le recomand pe ambele cu căldură și garantez că îți vor fi pe plac, iar pielea ta va fi fericită.
  • Tu îți alcătuiești rutina de îngrijire a tenului în jurul produselor bio?



Pagini