O grădină îngrijită, chiar şi pe Marte.


   Trecuseră doi ani pământeşti de când cei doi îndrăgostiţi se stabiliseră pe Marte. 

   Erau sătuli de agitaţia oraşului de acasă, de grijile cotidiene şi de aerul îmbâcsit din garsoniera lor. Aşadar, Marta şi Paul se hotărâseră în urmă cu doi ani să se despartă de Pământ şi să plece în lume. La propriu, pentru că ei se stabiliseră pe Marte. Bineînţeles că erau acolo condiţii prielnice vieţii, că puteau să traiască lejer, doar nu credeaţi că pe Marte nu sunt supermarketuri, pieţe sau parcuri de distracţie? Planeta era locuită de către alte familii care spuseseră adio vieţii de pe Terra şi plecaseră în aventura vieţii lor. Oamenii erau puţini, dar veseli şi calzi. Era locul perfect pentru a îmbătrâni alături de iubirea vieţii tale.

   Casa lor era una frumoasă, încăpătoare, iar Paul se ocupase de tot ce însemna utilităţile necesare. Pe de altă parte, Marta alesese cea mai frumoasă mobilă şi decorase totul într-un stil impecabil. Niciodată nu le lipsea nimic, iar cei doi erau tare fericiţi. Totuşi, ceva îi apăsa, iar Marta nu ezită să îi transmită soţului ei nemulţumirile avute:

   - Paul, nouă totuşi ne lipseşte ceva, tu nu simţi?
   - Ce să simt, scumpo? Avem aici tot ce trebuie, nu de asta am venit? Sau să nu-mi spui că... eu totuşi cred că e cam devreme pentru un copil, adică...
   - Nu, prostănacule! Este vorba despre grădină! Simt că ar trebui să o lucrăm noi, să ne cultivăm propriile legume. Nu e păcat ca locul din spatele casei să stea plin de buruieni? Mi-ar plăcea să grădinărim împreună, zău că e păcat! Plus că e relaxant, nu de asta ne-am mutat aici, să fim destinşi şi fericiţi?
   - Marta, să ştii că nu vorbeşti prostii. Chiar ar fi foarte bine să ne ocupăm de grădină, parcă totul e în ruină acum. Dar cum să facem ordine, ai văzut cât de mult este de muncă? Asta nu e treabă de făcut cu mâna liberă, ierburile sunt uriaşe şi nu ştiu cum să transformăm noi acest pământ într-unul productiv.
   - Paul, eşti total depăşit de situaţie. Bine că sunt eu descurcăreaţă, că altfel o să rămânem toată viaţa cu o grădină în paragină.
Tu nu ai auzit de O-Mac.ro? Adu laptop-ul, să îţi arăt ce minunăţii de produse se găsesc pe site. Cu bani puţini ne vom face grădina fericită şi productivă.

   Cei doi investigară împreună site-ul ceva vreme, apoi mearsără visători la culcare. A doua zi doreau să se hotărască asupra unor produse care să îi ajute la treburi, dar decizia era grea.
  
   - Paul, nu ştiu ce să alegem! Cu siguranţă avem nevoie de o maşinărie care să ne ajute să scăpăm de buruieni, aşa că un motocultor este ceea ce ne trebuie, nu?
   - Scumpa mea, trebuie să gândim practic. Trebuie să punem în balanţă preţul produsului cu beneficiile lui. Noi avem nevoie de un produs care să-şi facă treaba eficient. Uite, m-am uitat în detaliu asupra motocultorului STIGA SRC 685 RG. Puterea nominală a motorului este de 4,4 Kw (6 CP) şi cred că se pliază pentru nevoile noastre. Nici nu este exagerat de greu, are doar 62,5 kg. Asta înseamnă că este uşor de condus, fără să solicite mult efort. Uită-te şi tu, cum ţi se pare?


   -  Vai, Paul, dar primim cadou la achiziţionare roţi de cauciuc!
  - Marta, eu te întreb de motocultor, nu de cadou... Aşa sunteţi voi femeile, toate ahtiate după oferte.
   - Nu ma certa, Paul, chiar e interesant produsul. Şi ce dacă mă uit după oferte? Mi se pare foarte frumos faptul că primim roţile cadou. Să tot fie aşa oferte!
  - Dar sunt oferte, nu ai văzut? În fiecare săptămână se găsesc pe site oferte de neratat, iar produsele O-Mac.ro au preţuri mult mai scăzute. Mi se pare o variantă frumoasă de a răsplăti cumpărătorii şi o practică de fidelizare nemaipomenită.
    - Minunat, asta da interes faţă de nevoile clientului! Este şi motocultorul nostru printre oferte?
   - Nu, nu în această săptămână, din păcate. Dar poate în următoarea, nu se ştie!
   - Nu, Paul, să nu mai aşteptăm. Trebuie să ne ocupăm de grădină, mi se frânge sufletul când o văd aşa tristă. Vom viziona frecvent site-ul, pentru a nu rata ofertele viitoare. Sigur ne vom mai cumpăra o maşină de tuns gazonul sau o motocositoare, toate sunt utile într-o gospodărie. Dar acum, hai să comandăm, te rog...

   Marta şi Paul s-au hotărât. Cu produsele O-Mac.ro, grădina lor urma să fie fericită şi curată. Abia aşteptau să mănânce roşii proaspete din propriile răsaduri, dar mai aveau puţin de muncă până la acel moment. Cei doi adăugară motocultorul în coşul de cumpărături şi plătiră cu cardul, deşi puteau aştepta coletul, pentru a plăti ramburs.  
   Pe site scria că transportul este gratuit până la domiciliu şi, fără îndoială, profesionalismul site-ului O-Mac.ro va fi evident, iar transportul va fi gratis chiar până pe Marte.


   

Pagini