Cum şi-a găsit Scufiţa Roşie prinţul?



    Scufiţa Roşie nu este pentru nimeni un personaj necunoscut. Scufiţa Roşie a fost, este şi va fi mereu un exemplu de curaj, bunătate şi inocenţă.  Micuţă fiind, ea s-a bucurat multă vreme de aprecierile celor din jur, toţi gândindu-se la un singur lucru: „Ce frumoasă va fi Scufiţa peste ani!
”.
   Povestea nu surprinde şi întâmplările din viaţa Scufiţei aflată în frumoşii ani ai tinereţii, căci, din păcate, autorul, bătrân fiind, a rătăcit pe undeva filele acestea şi el însuşi şi-a rătăcit şi gândurile. Dar nu vă faceţi griji, povestea a fost regăsită şi a stârnit bucurie în sufletele a mii de visători.
   
Aşadar, timpul a trecut repede şi copila a devenit o tânără superbă, era o femeie cu adevărat, era matură şi inteligentă, dar uneori copilăroasă şi puţin cam timidă. Bunătatea ei însă nu cunoştea limite, ajutând orice persoană care avea nevoie de un sprijin.
   Într-o zi, lucrurile aveau să se schimbe. Zarvă mare era pe străzi, iar pieţele şi oamenii forfoteau de nerăbdare. Toată lumea ştia ce urma să se întâmple şi ce eveniment măreţ era programat peste 3 zile. Plecată după cumpărăturile obişnuite, Scufiţa a auzit întâmplător frânturi din discuţiile femeilor care încercau să-şi vândă fructele:

<<-Ai auzit şi tu? Oare ce se v-a întâmpla?>>

<<-Cum să nu aud, ştim cu toţii! Sunt curioasă dacă va alege acum, i-a cam venit timpul.>>

<<-Eu cred că nu, a fost mereu aşa pretenţios. Îţi spun eu, prea multă zarvă, că n-o să fie cu noroc nici acum. E deja al patrulea bal de când...>>

<<Bal? Oare despre ce bal se tot vorbeşte?>> se întreba Scufiţa. Nu a întrebat însă nimic, mai ales din cauza faptului că nici pe departe nu era pregătită pentru un asemenea eveniment. Nu voia să-şi facă sânge rău gândindu-se că nu poate merge. Termină în grabă cumpărăturile şi ajungând în faţa casei, se întâlni întâmplător cu vecina de lângă, care uda si îngrijea florile din grădiniţă. Era o doamnă tare draguţă şi ani la rând îi fusese Scufiţei ca o a doua mamă. După ce tânăra salută respectuos, facându-şi prezenţa remarcată, vecina întrebă bucuroasă:

<<-Cred că eşti tare entuziasmată, toată lumea aşteaptă! Cum te vei îmbrăca?>>

<<-Unde să merg? Despre ce vorbeşti, mătuşico?>>

<<-Nu-mi spune că nu ştii! Vai, dar ştie toată lumea! E vorba de bal, uituco.>>

<<-Serios că nu ştiu nimic. Şi oricum nu pot merge nicăieri, în niciun caz nu pot să apar astfel. Nici nu vreau să ştiu, probabil că nu e de mine oricum. Cred că astfel de baluri sunt pentru...>>

<<- ... pentru fete frumoase ai vrut să spui, mititico? Auzi, fata mamii, tu te-ai uitat în oglindă să vezi cât de frumoasă eşti? Şi în ceea ce priveşte balul, e vorba despre prinţ. Peste 3 zile organizează un bal cu mare alai, ca să-şi găsească mireasă. A mai făcut săracul vreo 3 înainte, dar nu a fost să-i fie soarta. De data asta însă, îşi doreşte ca toate fetele din zonă să vină şi să încerce să îl cucerească. Îl ştii pe prinţ, iar eu ştiu că-ţi fug ochii după el de mult timp. E şansa ta, nici nu vreau să aud că nu profiţi!>>

<<-Mătuşico, ce-mi spui e cu adevărat interesant, dar eu chiar nu am cum să... Adică n-am rochie şi mai sunt doar 3 zile! Îmi e imposibil să merg...>>

   Terminând discuţia, Scufiţa intră puţin tristă în casă. Se ocupă de treburile gospodăreşti, dar gândul îi era la prinţ. Îl ştia de mult, dar el nu o remarcase încă. De ce? Pentru că ea era cam timidă pentru a se face remarcată oriunde, deşi şi-ar fi dorit asta. Deşi purta roşu, care se voia a fi culoarea pasiunii, roşul ei devenise şters, pentru a nu ieşi în evidenţă.
   Toată noaptea s-a gândi ea la bal şi a doua zi de dimineaţă s-a trezit hotărâtă: dorea să meargă, să treacă peste orice complex şi să fie cu adevărat atrăgătoare. La prima oră a dimineţii a început să-şi caute rochie, dar nu oriunde, ci online, pe site-ul T!NAR.ro. Ştia că are nevoie de o rochie roşie, care să îi evidenţieze talia subţire, picioarele frumoase şi să o avantajeze şi în partea bustului. Scufiţa ştia de mult că site-ul comercializează din vara aceasta şi produse de fashion si beauty de la peste 200 de branduri prietene, interne si internaţionale (Adidas, Nike, Desigual, Bensimon, Converse, Clarks, Billabong, Dr. Martens, Diesel, Energie, Escada, Fornarina, GAS, Geox, Jack&Jones, Lacoste, Vero Moda, Tom Tailor, Top Secret), aşa că avea mare încredere în site. Provocarea însă a venit în momentul accesării paginii, căci printre multitudinea de rochii minunate ea s-a pierdut câteva momente. A intrat pe categoria pentru femei, a ales secţiunea de rochii şi a bifat din start doar culoarea roşu. Printre zeci de modele superbe, ea a ales o rochie care era ideală pentru dorinţele ei: era roşie, îi punea picioarele într-o lumină favorabilă, accentuându-i gleznele subţiri, îi sublinia talia perfectă, iar zona bustului era ideală pentru a arăta fermecătoare, dar nu vulgară. Reducerea uriaşă a produsului a fost şi el un factor decisiv.
   Zis şi făcut, rochia a fost pusă în cosul de cumpărături iar tot ce îi rămânea Scufiţei era să aştepte curierul. A ales să plătească ramburs, deşi avea şi opţiunea de a plăti online, cu cardul. Îi era teamă ca nu cumva să treacă balul şi acesta să nu vină, dar asta nu s-a întâmplat, căci coletul ajunse în mai puţin de două zile de la plasarea comenzii. Aşadar, totul era acum stabilit. Seara cea mare era în acea seară, iar Scufiţa avea emoţii cumplite. Nu o dată se gândise să renunţe, dar s-a răzgândit râzând de gândirea ei copilăroasă.
   Aşadar, s-a îmbrăcat în superba rochie, şi-a lăsat părul lung pe spate, a încălţat o pereche de sandale frumoase şi cu un machiaj natural şi un parfum discret a pornit la bal. Înainte să intre în sala mare, a tras adânc aer în piept şi şi-a repetat faptul că e frumoasă şi că va fi o seară de neuitat. Intrând a atras privirile tuturor, care doreau să cunoască apoi mai bine şi să afle totul despre ea. Prinţul a remarcat-o şi nu e de mirare că s-a îndrăgostit pe loc. A poftit-o la dans, iar ea a acceptat demnă, fiind sigură pe ea. Ştia că e admirată, iar asta o încânta. Nu se aşteptase să îi placă aşa mult să fie în centrul atenţiei, dar sub privirea prinţului se topea şi ea îmbujorată.
   A fost o seară de neuitat, iar rochia T!NAR a facut ca destinele celor doi tineri să se unească pe veci. Şi uite aşa s-a format o nouă poveste de iubire, care a durat ani la rând, plini de dragoste, respect şi înţelegere.
   Şi-am încălecat pe-o şa şi v-am spus povestea mea! 


Pagini