Iubire, mulțumire și sărutări de mâini

Dragă timp,

Lasă-mă să pun în tolba mamei mele și iubire, și mulțumire, și sărutări de mâini.

Lasă-mă, timp necruțător, să pun în tolba vieții mamei mele atâta iubire, că abia să o poată ridica. Să tragem amândouă de mânere și abia să reușim să o mutăm de colo, colo. Să împărțim pe unde mergem sentimentul de împlinire pe care m-a învățat să îl am în orice moment din viață. Și să nu se termine niciodată, oricât de mulți oameni triști și goi am întâlni și cărora le-am dat din plin din bogăția noastră. Să râdă toată lumea din toată inima, să se hlizească de parcă ar avea iar câțiva ani de când au descoperit că joaca e cel mai frumos și pur lucru de pe pământ. De parcă școala n-o să înceapă niciodată, iar vacanța de vară e mare albastră, infinită, unde orizontul e de neatins.

Sursa: www.freepik.com

Lasă-mă, timp necruțător, să pun în tolba vieții mamei mele atâta mulțumire, să simtă că nicio zi din viața ei nu a fost fără folos. Să simtă că tot ce m-a învățat a fost bun, iar din intențiile ei nu au izvorât decât acțiuni pline de bucurie și dragoste pentru cei apropiați. Să simtă că sunt atât de mulțumitoare pentru toate sacrificiile ei, că încă o viață de-a avea nu aș putea să i-o dovedesc. Și că oricum nu aș ști cum, decât să o strâng tare, tare în brațe și să îi spun în fiecare zi cât de mult o iubesc.

Lasă-mă, timp necruțător, să pun în tolba vieții mamei mele atâtea sărutări de mâini, încât ridurile ei să se întindă și să fie din nou tânără și să miroase a mușețel. Aceleași mâini care acum vreo trei decenii își mângâiau seară de seară burtica plină de viață și șoptea ,,Te iubesc, fetița mea, abia te aștept!”. Mâinile ei, care au simțit și catifelarea nisipului de la mare, și au pansat și rănile mele din genunchi făcute după curse cu bicicleta și mi-au dat șuvițele de păr după ureche, în ziua nunții. Aceleași mâini care m-au ținut strâns când am pierdut amândouă oameni dragi și tremurau ca o frunză.

Nu știu ce aș vrea să învăț mai întâi de la ea.


Bunătatea, iubirea necondiționată, simplitatea sau naturalețea? Pentru că mama mea mereu a fost o femeie deosebit de frumoasă, de o eleganță aparte, pe care nu cred că am mai regăsit-o în altcineva. Niciodată nearanjată, niciodată cu hainele boțite sau asortate anapoda, niciodată nu a răspuns la întrebarea ,,Ce faci?” cu ,,Așa și așa, sunt foarte obosită”. Pentru că, așa cum spune ea, devii ceea ce rostești, iar vorbele au un impact uriaș asupra noastră.

Pentru mama mea conceptul de fast fashion nu e decât o găselniță care promovează lipsa constanței. Ea m-a învățat că decât mult și de slabă calitate, mai bine puțin și bun. Mai bine câteva piese rezistente, care să arate mereu bine, decât un dulap plin cu haine în fața căruia te găsești spunând ,,Nu am cu ce să mă îmbrac!”. Număr pe degetele de la o mână perechile de pantofi pe care l-a avut. Și niciodată nu s-a plâns că o dor picioarele sau că are bătături, pentru că tot ce avea îi venea perfect și din materiale naturale.

Lucrurile mamei mele de acum 20 sau chiar 30 de ani încă sunt în stare foarte bună, pentru că au fost îngrijite și purtate cu grijă. De la ea am învățat că trebuie să iubesc și să prețuiesc ceea ce am, fie că este vorba despre haine, genți, pantofi, bijuterii sau despre oamenii in jurul ei.

De ziua ei...


Pentru aniversarea minunatei vârste de 60 de ani, vreau să îi dăruiesc o poșetă elegantă, așa cum știu că și-ar dori. O piesă versatilă, ușor de asortat, care să arate minunat alături de rochiile ei simple și de părul pieptănat pe dreapta.

Alegerea mea este poșeta elegantă din piele Melli de pe site-ul www.alesa.ro. Alesa.ro este un magazin cu genți și poșete de damă din piele, de o calitate aparte, atât de la producători români, cât și externi. 

Încă de când am văzut această poșetă am știut că i se potrivește și că o va purta cu drag. Este o poșetă realizată din piele naturală, croco. Știu că o va purta pe mână, deși se poate purta și pe umăr, pentru că așa i-a ei plăcut dintotdeauna. Interiorul bine compartimentat, dimensiunile de 30 x 25 x 15 cm și închiderea cu capsă fac din această poșetă un cadou care va fi apreciat cu siguranță. 


Culoarea poate fi personalizată în funcție de preferințe, fiind disponibilă o paletă largă. Cu toate acestea, eu voi rămâne la culoarea din poză. 


În plus, am descoperit pe site un sistem foarte bine pus la punct de fidelitate, prin care poți câștiga puncte la fiecare achiziție. Punctele se pot folosi ulterior la alte comenzi, iar transportul este gratuit prin curier la comenzile peste 250 lei

Dacă ai nevoie de ajutor, poți apela de luni până duminică în intervalul orar 08:00 - 24:00 la numărul de telefon 0723.635.639. Există și un chat online live, extrem de util când ai întrebări înainte de a plasa o comandă.

Deci, dragul meu timp, îți mulțumesc că mă lași să îi fac un cadou mamei de ziua ei, fără să mă grăbești. Și te mai rog, lasă-mă să pun în tolba mamei mele și iubire, și mulțumire, și sărutări de mâini...

Pagini