Cum să ții sub control sebumul și să ai o piele mată

Se spune că nu există femei urâte, ci doar femei neîngrijite. Nu știm dacă o fi așa sau nu, dar cert este că trebuie să avem grijă de noi în orice moment. Pentru că sunt mai puțin de două săptămâni și împlinesc 21 de ani, am început să îmi pun mai multe întrebări legate de rutina mea de îngrijire. Oare îmi hidratez pielea suficient? Oare ce pot face pentru a preveni ridurile? Pot să împiedic apariția petelor solare? Azi vreau să vă vorbesc despre un truc de îngrijire a tenului, care să îmi conferă vitalitate și strălucire.

❤❤❤

În ultima lună am renunțat la creme de față și untul de shea folosit în trecut și am început să folosesc serul facial pentru ten mixt, gras Jovis. Este primul ser pe care îl am în rutina mea și am început să apreciez și mai mult un astfel de produs cu toate beneficiile lui.

Cu ce se deosebește acest ser facial pentru ten mixt, gras față de altele de pe piață?


Pe piață se găsesc o mulțime de serumuri pentru diferite tipuri de ten. Acest ser facial pentru ten mixt, gras se diferențiază de multe dintre ele prin ingredientele curate, doar trei la număr. Acestea sunt:
  • ulei de jojoba. Acest ulei este recunoscut datorită compatibilității sale cu pielea noastră. Practic, uleiul de jojoba are o compoziție asemănătoare cu sebumul produs natural de tenul nostru. Astfel că, folosind ulei de jojoba pentru hidratarea pielii, tenul va fi hrănit și nu va mai produce la fel de mult sebum. În plus, uleiul de jojoba previne ridurile și ajută la vindecarea semnelor post-acneice;
  • ulei de șofrănel. Acest ulei conține vitamina K și are efect de eliminare a cearcănelor și a pungilor de su ochi. Are în compoziție și Omega 6, dar și antioxidanți și vitamina E cu proprietăți anti-age. În plus, uleiul de șofrănel micșorează pielea și ajută la vindecarea rapidă a coșurilor;
  • ulei de alune de pădure. Uleiul de alune de pădure este bogat în vitamina E și hidratează pielea în profunzime. Are proprietăți antiîmbătrânire și este benefic pentru vindecarea rapidă a cicatricilor, oferind elasticitate pielii. Uleiul de alune este folosit deseori și în diverse afecțiuni dermatologice, așa cum este eczema. 

Așadar, acest ser facial pentru ten mixt, gras Jovis nu are decât trei ingrediente, fără să conțină parabeni, parafine, alcool, coloranți sau chimicale ce ne agresează tenul. Natural și benefic pentru tenul gras, cu exces de sebum!

Cum/când se folosește un ser facial pentru ten mixt, gras?


Eu folosesc un ser facial seară de seară, pe tenul curat, după demachiere și curățare. Pentru că am o piele mixtă, nu simt nevoia să mai aplic ulterior și o cremă hidratantă. Dar se poate face și acest pas, asta pentru că serumul este foarte lejer și intră în piele în câteva minute. Cu toate că are o compoziție uleioasă, se știe foarte bine că uleiul de jojoba este foarte ușor de asimilat de pielea noastră. 

Serumul se poate aplica și pe pielea ușor umedă (cu o apă florală, apă termală sau apă de la robinet) și în acest fel intră mai repede în piele. Folosesc acest produs doar seara, asta pentru că dimineața prefer să folosesc o cremă cu factor de protecție ridicat, apoi fond de ten.

Pentru a avea o piele cu mai puțin sebum trebuie să nu sărim peste hidratare. Este obligatoriu să îi oferim pielii noastre nivelul necesar de hidratare, ca pielea să nu mai producă și mai mult sebum!

Mirosul este unul discret, plăcut, nimic prea persistent. Ambalajul este super ușor de folosit: apeși și pipeta se alimentează cu ser. Dozarea este ușor de făcut și nu se irosește niciun pic de produs. Se poate folosi serumul și pentru demachiere, asta pentru că uleiul topește machiajul și curăță delicat tenul sau zona ochilor.

Puteți găsi acest ser facial pentru ten mixt, gras pe Jovis.ro, la prețul de 31lei. Este un produs spornic, natural, cu efecte care se văd imediat pe ten. Din partea mea primește nota 10/10! 

Pagini