La muncă încă din studenție

Toată lumea în jurul meu își caută locuri de muncă. Studenții sunt în permanență în căutarea unui loc de muncă part-time, care să se potrivească programului lor de studii și care să fie bine plătit. Este greu, dar nu imposibil. Am destule cunoștințe care s-au angajat încă din timpul studenției și de atunci le merge foarte bine. Au reușit să termine facultatea și continuă munca în domeniu. Mulți dintre ei s-au orientat către vânzări, marketing, call center-uri, dar știu câțiva care lucrează în presă sau chiar bănci. Majoritatea au aplicat online, căutând pe Google structuri precum: locuri de muncă Iași, București, Craiova sau orice alt oraș unde locuiesc ei.

Din câte am observat eu, mai toată lumea își caută locuri de muncă online. Rareori aud pe cineva că merge să își listeze un CV ca să îl ducă personal în magazin sau la sediu. Online e mult, mult mai simplu. Fiecare își poate completa CV-ul acasă și poate aplica la orice job dorește, fără să facă zece drumuri. E ușor de ținut astfel o evidență clară a job-urilor și pe unele platforme se poate vedea dacă angajatorul ți-a citit CV-ul sau dacă ai fost sau nu selectat pentru interviu. Tare, nu?
Printre cele mai bine plătite joburi la noi în țară sunt și la ora actuală acele locuri de muncă în IT. E lesne de înțeles de ce, având în vedere că sunt locuri de muncă ocupate doar de persoanele care chiar se pricep în acest domeniu. Recunosc, nu este și cazul meu. Chiar și studiile de Finanțe - Bănci sunt extrem de căutate în ultima vreme, studenții fiind motivați de salariile deloc modeste din acest mediu de lucru.

Eu zic că este foarte bine să aveți un CV cât mai din timp posibil, chiar din liceu. În acest fel aveți o imagine clară asupra experienței voastre și vi-l puteți updata în timp real, când terminați vreun stagiu de practică. Vă sfătuiesc să faceți voluntariat, să vă implicați în proiecte ce vă pot ajuta pe viitor. Acestea pot fi un criteriu de departajare între voi și alți candidați la un interviu de angajare.


Pagini