De ce avem nevoie de optimizare site

*Când m-am apucat de blogging, habar nu aveam ce e ăla SEO, cum se optimizează un articol sau că există firme care te ajută cu tot ceea ce înseamnă optimizare site. Între timp, am ajuns să citesc destul de mult despre acest subiect, chiar dacă, recunosc, nu aplic mereu regulile de scriere ale unui articol. Încerc să îmi stabilesc înainte cuvintele cheie și să le repet de câteva ori în articol, însă nu îmi iese mereu. Uneori, nu-mi iese deloc, așa că rămân cu articole accesate doar câteva zile, cât le promovez pe Facebook, apoi rămân uitate în arhivă. Pentru că nu sunt corect scrise din punct de vedere SEO, e aproape imposibil ca cineva să ajungă la articolele mele din căutările de pe Google. 

Un blogger care vrea să își facă treaba cât mai ”profi” cu putință sau o afacere care are un site online trebuie să învețe cât mai mult despre optimizarea site-ului. Un ebook gratuit de seo te poate ajuta foarte mult, însă uneori nu este suficient. Tocmai de aceea e bine de știut că există companii de seo specializate care pot să îți transforme total site-ul. Un site bine optimizat este mult mai popular, pentru că în căutările pe Google va fi mereu în top. 

Pentru a crește un site/blog este nevoie de mulți pași. Unul dintre el are legătură cu conținutul: acesta trebuie să fie unic, fără copy-paste, util, coerent și cu cuvinte cheie adecvate. Totusi, articolele nu trebuie scrise pentru roboți, ci pentru oameni. Pe de altă parte, este nevoie ca alte site-uri sau bloguri să facă trimitere (să conțină link-uri) către site-ul tău. Însă pentru o optimizare site eficientă este nevoie de mult mai multe procese, pe care o echipa de seo le poate pune la punct în timp util. O  echipă de seo te ajută cu tot ce ține de optimizarea grafică a site-ului, de reducerea timpului de încărcare, de optimizarea pentru o navigare ușoară de pe dispozitivele mobile etc. O optimizare eficientă a site-ului pentru motoarele de căutare poate crește o afacere într-o singură lună. Este nevoie de răbdare și încredere într-o echipă de seo competentă, care să stabilească cea mai bună strategie. Pentru că doar investind într-o astfel de procedură putem culege roadele mai târziu.

Pagini