Don't grow up, it's a trap


   În mintea lui:

   "Don't grow up, it's a trap" am vazut mazgalit pe un perete langa apartamentul unde locuiesc. M-a amuzat teribil si m-a pus un pic pe ganduri. Sunt un ditamai adultul acum, plin de responsabilitati si cu barba si cu freza dichisita si asa mai departe. Oftez si gandul ca e chiar adevarat imi invadeaza mintea. Dar oare cum ai putea ramane un copil toata viata? Stiu ca e o intrebare de copil, insa daca vine de la adultul de mine, e clar ca sunt sanse sa ramai un copil toata viata. Asa ca merg cu pasi mici si grabiti acasa. Intru val vartej, imi arunc haina spre cuier, sperand ca se va agata in el, insa "not today", iar cand ajung in dormitor pornesc laptopul pentru a ma documenta despre cum poti ramane un copil toata viata.

   Minutele trec, iar zeci de pagini se deruleaza in fata mea, insa nicio veste despre vreo metoda magica. Cu toate ca exista cineva care a reusit sa pacaleasca timpul si sa ramana copil o vesnicie, este vorba de Peter Pan al lui Neverland, insa-i cam greu sa-l egalez.

   Realizez apoi ca totul e doar un joc de imaginatie si ca desi poate nu este imposibil, este putin probabil. Ma las pe spate in scaunul de piele de la birou, imi asez mainile la ceafa si iau pozitia visatorului cu ochii deschisi. Eu am crescut, am cazut in capcana si iata-ma acum pregatit sa fac fata oricarei provocari din aceasta lume. 


   Maine este o noua zi si apoi inca una si inca una, iar probabil ca intr-una din acestea, Universul, destinul, Dumnezeu, timpul, ne vor darui mie si iubitei mele sansa de a avea un copil. Cu siguranta asta este cel mai frumos lucru ce se poate intampla. Este o minune ce are loc in fiecare zi de sute de de mii de ori, iar asta imi da sperante ca desi un singur om nu poate ramane copil toata viata, intreaga lume va fi calcata in pasi mici de milioane de copii in fiecare zi.

   Nu stiu daca sunt sau daca voi fi suficient de responsabil incat sa am grija de copilul meu. Daca voi putea sa-l protejez de absolut orice, daca ii voi putea oferi tot ce are nevoie, daca voi fi un tata bun, daca, daca, daca... Insa ma linistesc la gandul ca intrebarile acestea zboara prin mintea fiecaruia, asa ca sunt pe drumul bun, cel putin.

   Visez la acel moment pret de cateva minute cu ochii larg deschisi, iar apoi continui acest exercitiu de imaginatie si incep sa caut pe acelasi laptop lucruri de care as avea nevoie in cazul in care maine as avea un copil.

   Ma panichez un pic, dandu-mi seama ca sunt atat de multe lucruri. Gasesc totusi un site foarte interesant pe nume http://www.erfi.ro/ si il navighez in stanga si in dreapta incercand sa intocmesc totusi o lista.

   Barbat fiind, primul lucru la care ma arunc este caruciorul. Imi aduc aminte ca atunci cand eram eu mic, aveam un carucior tare simpatic in care tata ma plimba si pe mine si pe sora mea in acelasi timp, desi intre noi era diferenta de fix 1 an. Eu eram cel mare, dar totusi o plimbare in carut nu strica niciodata. 


   Asadar, revin la cautarea mea si observ niste carucioare parca de pe alta planeta in comparatie cu ce aveam eu candva. Mai ca ai putea jura ca unele sunt 4x4 si ca de undeva din spate ar iesi 2 jet-packuri care sa faca senzatie prin parcuri. Deci primul lucru: cumparat caruciorul. Ma simt oarecum implinit si ma gandesc ca mi-am facut datoria de tata in a asigura un mijloc de transport extrem de elegant si practic. Dar nu ma las cu una cu doua si continui sa pun in cosul virtual. Nu ma pricep eu sa aleg haine pentru copilasi, deci las lucrul asta pentru iubita mea. Sigur va fi in elementul ei. 

   Drept urmare trec la etapa urmatoare si anume camera micututului. Aleg un patut in care sa fie mai mare dragul sa doarma si in care sa nu planga fix in mijlocul noptii doar pentru ca 00:00 si nu 23:59. 


   Apoi iau si niste jucarii cu care cred ca s-ar juca. Eu unul as face-o si acum, dar eu am cazut in capcana si cam "stop joc la taticu".


   Cosul e cam plin, insa deocamdata va ramane doar virtual pana in momentul potrivit. Intorc privirea in alta parte, putin cuprins de un sentiment de relaxare.

   Daca Peter Pan a reusit sa intreaca timpul si sa ramana copil toata viata, eu voi fi un tata extraordinar pentru copilul meu. Voi fi eroul lui, iar el va fi eroul meu.

   I grew up with the trap.


Pagini