5 motive care te vor convinge să alegi Croaţia pentru următorul concediu


   Vacanţa ideală nu mai este doar un vis în zilele noastre. Dacă părinţii noştri poate că nici nu visau în tinereţe să meargă într-o vacanţă exotică peste graniţă, acum altfel stau lucrurile. Nu e nevoie decât de dorinţă de descoperire şi un spirit practic, pentru a putea organiza totul cât mai bine. 

   Acum nu mai aveţi nevoie de un portofel durduliu pentru a pleca în vacanţa mult visată, căci dacă ştiţi cum să vă gospodăriţi, puteţi călători la preţuri mici. Cu CND Turism totul este posibil, aşa că fiecare dintre noi poate să îşi permită măcar o dată pe an un asemenea răsfăţ.

   Nu există modalitate mai bună pe lume pentru recreere decât călătoria. Mă îndoiesc să existe persoane pe lume care să fie atât de statornice, încât să refuze experienţa minunată a unei vacanţe. Deşi nu am avut încă ocazia să vizitez toate locurile pe care mi le doresc, nu voi renunţa niciodată la gândul că va veni o zi când voi fi mulţumită, cu poze într-un album din toate ţările pe care le iubesc.

   Site-ul CND Turism este o adevărată sursă de insipraţie pentru cei care vor să meargă în concediu şi nu sunt încă hotărâţi. Şi nu doar o sursă de inspiraţie, ci şi soluţia pentru a călători fără griji, în siguranţă, aranjând toate detaliile din timp. 

   Eu una visez. Visez că începând de mâine am 10 zile la dispoziţie pentru a uita de tot. Griji, cursuri, job, proiecte sau dead-line-uri. Mă voi lăsa purtată pe aripile unei vacanţe speciale aşa cum nu am mai avut până acum. Vreau doar să-l iau pe el de mână şi să ne bucurăm de o călătorie care să ne aducă energie, relaxare şi gânduri frumoase. Destinaţia? Croaţia, în toată splendoarea ei. 

   Uneori visez cu ochii deschişi la o frumoasă vacanţă de vis în oraşele cu peisaje inconfundabile ale Croaţiei. Cred că acest stat este una dintre acele destinaţii speciale care merită toată atenţia noastră. Am navigat mult prea mult pe site-ul CND Turism - Vacanţe speciale şi am citit mult prea multe articole cu păreri după călătorii ale altor bloggeri pentru a nu visa la această destinaţie. Aş alege Croaţia datorită:

1.plajelor de vis. Iubesc soarele şi marea, iubesc să fac plajă şi să las briza să îmi mângâie uşor pielea. Peisajele Croaţiei fac deliciul turiştilor an de an, căci ţărmurile sunt curate şi însorite. Visez să petrec ore pe malurile luminoase ale plajei Sunj sau pe Insula Rab. Vreau să simt fiorul atingerii apei de picioarele mele însetate de vacanţă, să trăiesc emoţia înotului în ape limpezi, pline de mister. 


   Nu neglijez nici destinaţiile citadine, precum: Dubrovnik, Split sau chiar capitala, Zagreb. Aş vizita cât de mult se poate în 10 zile, aş face sute de fotografii şi aş încerca să mă bucur de peisaje, oameni şi linişte.

2.mâncărurilor deosebite. Trebuie să recunosc faptul că îmi place la nebunia bucătăria şi tot ce ţine de gastronomia unui popor. Cu siguranţă că aş încerca în cadrul vacanţei mele să descopăr gusturi inconfundabile ale mâncărurilor tradiţionale, precum: şunca uscată la aer, salata de caracatiţă, sepie preparată în propria cerneală sau deosebita friptură de miel, lădaută de toţi turiştii care au avut şansa să o guste. 

Bineînţeles, cu o friptură specială merge şi un vin bun, iar croaţii se pricep la asta. Toate aceste lucruri îmi insipră o seară de vis înconjurată de oamenii iubiţi sau de prietenii pe care cu siguranţă că mi i-aş face acolo.

3.oamenilor calzi şi primitori. Croaţii sunt oameni minunaţi, spun turiştii care au interacţioant cu ei. Că sunt ospitalieri, glumeţi şi prietenoşi, aş putea descoperi fără îndoială în călătoria mea. Mi-aş dori să le pun pune o grămadă de întrebări localnicilor, să aflu lucruri despre cultura lor şi să remarc posibilele diferenţe între mentalităţile noastre.

4.liniştii care mă poate ajuta să îmi reîncarc bateriile. Cu siguranţă că pentru călătoria mea cu CND Turism - Vacanţe speciale îmi doresc linişte şi armonie. Nu vreau nimic periculos sau extravagant, ci doar câteva zile de relaxare totală. Plajele de pe coasta Mării Adriatice nu sunt niciodată pline, iar o zi stând la soare, fără aglomeraţie în jur, este tot ce îmi pot dori. Dacă merg la mare îmi doresc din tot sufletul să pot auzi cum valurile sparg malul, cum se lovesc de nisip şi cum briza îmi mişcă lin părul.

5.lecţiei de istorie pe care aş învăţa-o. Chiar faptul că statul Croaţia este fostă provincie a Iugoslaviei cuprinde enorm de multe informaţii istorice, dar aş dori să merg mai departe, să sap mai adânc. Vreau să descopăr ruinele romane care bucură turiştii, vechile porturi încărcate de istorie sau arhitectura medievală prezentă în coasta Dalmaţiei. Sper să închid ochii şi să simt că sunt acolo, în mijlocul evenimentelor. Să simt emoţia pe care au simţit-o toţi oamenii din Croaţia care au trecut prin războaie de-a lungul timpului. Vreau să simt istoria.

   
Croaţia este o destinaţie turistică unică, demnă de a fi luată în calcul. V-aţi dori să vizitaţi această ţară? E momentul însă să mă trezesc şi să las imaginaţia să curgă în altă direcţie. Sau să o opresc pentru azi, căci parcă îmi vine să scotocesc dulapul şi să împachetez...
Articol scris pentru SuperBlog2014

Pagini