Aveti trusa de la Vivat Familia Craiova?

Nu sunt un om bolnăvicios tare, dar pe cele "de sezon" le ating fără probleme. Ca într-un joc video, unde apare pâlpâind pe eran new level. Nu sunt străină nici de cabinetul doctorului şi nici de farmacii. Mai mari sau mai mici, cu sau fără reţetă, pentru mine sau cei dragi, o dată pe lună tot păşesc într-una. 

Denumiri sofisticate scrise indescifrabil. Dacă ar exista un concurs pentru cel mai greu de citit scris, doctorul nostru de familie sigur ar striga: "Victorieee!". Am pornit cu reţeta în mână să cumpăr câteva medicamente pentru bunica mea. Ba de inimă, ba de  rinichi, ba de dureri de picioare.

"Nu avem medicamentul X, dar vă pot da înlocuitor". Fără înlocuitor, vă rog! Atât mi-ar fi trebuit, să merg la mamaie cu altceva decât ştia ea că-i face bine. Putea să fie medicamentul care te întinereşte cu 20 de ani, că dacă ea nu-l ştia nu ar fi funcţionat şi pace. Aşa că refuz politicos şi plec către o altă farmacie.

Ca un om de zăpadă, cu nasul roşu. Mă simţeam ca în vârf de pârtie. Mâinile tremurânde abia ţineau reţeta şi portofelul. Am ochit repede o farmacie apropiată . Farmacia Provita din oraşul meu, Craiova. Am observat că scria alături pe o pancartă Vivat Familia şi pentru că mai văzusem acest semn, am fost şi mai curioasă. Poate la un parter de bloc sau undeva pe colţ îmi mai sărise în ochi acest logo.


Am deschis uşa şi mi-am scuturat zăpada de pe geacă şi ghete. Un val de aer cald m-a izbit şi dacă eram o pisică, zău că aş fi tors de plăcere. Venisem însă cu scop precis. Până să ajung însă la farmacistă, am remarcat un colţişor marcat Vivat Familia unde un expert discuta de zor cu un domn cu păr alb şi baston. Explicaţiile erau multe, sfaturile la fel, iar clătinările din cap aprobatoare ale domnului nu lipseau. Am întins reţeta şi farmacista a spus că toate medicamentele sunt disponibile. Am cerut să facă un total, căci voiam să le cumpăr pe toate, slavă cerului că nu trebuia să mai fac alt drum.

Aveţi trusa Vivat? Brusc mi-a fost captat interesul. Expertul spune că în această trusă se găseşte tot ce are nevoie o casă. E ca o trusă de prim ajutor în caz de boală. Ca o salvare şi o scutire de timp şi bani. Fiind 8 truse de acest tip, pentru fiecare perioadă a anului, am înţeles cât de utilă ar fi una şi pentru bunica mea. În caz de alergie, de răceală, de probleme în vacanţă, această trusă este soluţia salvatoare. Ridic medicamentele, plătesc şi ies din farmacie, cu ochii la cei doi domni de vârste diferite care discutau aprig în colţişorul Vivat.

Tu de ce nu ai stat să întrebi? Păi să vezi, mamaie, că... Nu puteam să-i spun că îmi era greu să aştept şi nici că nu vrusesem să fac acest efort pentru ea. Dar îi promit că îl voi face. Să nu-mi mai facă ea macaroane cu brânză dacă nu! Intru repede pe internet şi caut alte farmacii Vivat Familia Craiova. Am rămas uimită să văd cât de multe sunt! Nu e de mirare că pancarta îmi păruse cunoscută, căci era clar că o mai văzusem de multe ori şi că îmi rămăsese în minte.


Urma să merg în altă zi cu o listuţă de întrebări formulate cu grijă de bunica. Dacă aveţi şi voi întrebări sau nedumeriri, puteţi intra fără teamă într-o farmacie independentă semnalizată Vivat. Poate nu ştiţi ce şi cum să mai mâncaţi, poate vreţi câteva sfaturi pentru a ţine colesterolul sau glicemia sub control. Experţii Vivat cu siguranţă vă vor ajuta. La nivel naţional, 700.000 de oameni interactionează cu Vivat săptămânal şi fiecare dintre ei pleacă mulţumiţi. Vino şi tu şi găseşte răspuns la nelămuririle tale!

Pagini