Iubesc să citesc !

 Bună tuturor !


   

   Vă mai amintiţi de bileţelele din ore? Acum s-au schimbat.



    Aşa cum scrie şi în titlu, iubesc să citesc ! Am citit mult, de la romane de dragoste, la romane poliţiste sau SF. Oricând merg la cumpărături, mă opresc la raionul cu cărţi şi răsfoiesc pagini întregi, ajungând într-un final să dau banii programaţi pentru altceva pe câte o carte interesantă.
   Ca orice iubitoare de lectură trăind în secolul XXI, la un moment dat ajung în faţă unei adevărate provocări: cititul unei cărţi în format fizic sau cititul electronic, de pe un eBook. Mai jos va voi prezenta câteva întâmplări care m-au făcut să mă gândesc serios la cea de-a două varianta, aceea modernă. Nu mă înţelegeţi greşit, ador sentimentul de a avea o carte în mâna, de a-i răsfoi paginile, dar mă tem că asta nu mai e de ajuns pentru mine.
   O serie de evenimente m-au pus pe gânduri şi m-au făcut să realizez care sunt beneficiile citirii pe un eBook(şi, implicit, să îmi doresc şi eu unul).

   Acum ceva timp îmi doream cu ardoare o carte care se găsea destul de greu, iar preţul era tare mare pentru buzunarul meu. Voiam mult să citesc această carte şi am mers la bibliotecă pentru a o caută. Am primit răspunsul de care îmi era cel mai teamă: ,,Ne pare rău, dar este dată. Reveniţi peste câteva zile". Răspunsul nu m-a întristat, m-am bucurat totuşi că o pot găsi acolo, chiar dacă nu imediat. Mă gândeam însă ce util mi-ar fi un eBook şi cât de uşor aş fi putut găsi această carte pe internet la un preţ mult mai mic.
   După o săptămâna am revenit şi am fost extrem de fericită să aud că fusese adusă cartea mea şi că o puteam lua acasă. Fericire, încântare, entuziasm şi nerăbdare m-au cuprins atunci. Bineînţeles că nu am aşteptat până acasă, ci am început să citesc încă din staţia de autobuz. Oarecare dezamăgire m-a cuprins însă când am observă formatul cărţii, mai exact mărimea mică scrisului, care mi se părea că îngreunează lectura, făcând-o obositoare. Bineînţeles, unul dintre avantajele fruntaşe ale unui eBook este pentru mine abilitatea de a ajusta fontul şi mărimea scrisului, pentru a-ţi crea astfel cele mai bune condiţii pentru lectură. Pentru cei care au probleme cu vederea, dar şi pentru cei care preferă doar un anume model de tipărire, este un mare plus. 
   Aştept mult de obicei în staţii, aşa că am avut timp să răsfoiesc pagini bune. Era o vreme nu prea frumoasă, fiind frig şi cerul parcă se pregătea să plouă. Aşadar, într-un moment de neatenţie, un val de vânt mi-a zburat paginile cărţii. Am fost extrem de enervată, căci nu ştiam la ce pagină ajunsesem, aşa că a trebuit să caut şi să îmi dau seama exact unde rămăsesem. Am băgat cartea frumos în geantă şi am renunţat să mai citesc în staţie: totul era parcă împotriva mea şi nu voiam să îmi scadă interesul prentru poveste. Ştiaţi că pe un gadget în format electronic se păstrează ultima pagină parcursă şi nu mai trebuie să însemnaţi mereu ?

    Aş fi citit seara, aş fi citit până mi se închideau ochii, cu cartea pe piept, dar, bineînţeles, nu am putut. Cum nu am o lampa sau o veioză lângă pat, cititul pentru mine seara este tare dificil. Nu mi-am dat seama de acest aspect când m-am băgat în pat, cu lumina aprinsă, dar timpul a trecut şi eu am devenit din ce în ce mai somnoroasă... Astfel că atunci când mi-era lumea mai dragă, când aş fi închis pur şi simplu ochii şi aş fi aţipit, a trebuit să mă dau jos din pat, să sting lumina. E unul dintre momentele pe care le urăsc din suflet, sincer, căci moş Ene fuge de la mine atunci. M-am hotărât că trebuie să fie o soluţie, că se poate să nu ţin eu lumina aprinsă pentru a citi o carte, ci ca propria carte să producă lumina necesară, pe care o pot doză în funcţie de necesitate. Şi da, este o soluţie, se numeşte eBook.
   
   Mi-a dat seama din toate aceste întâmplări că am nevoie de altceva, am nevoie de un ajutor de nădejde pentru a-mi putea continuă pasiunea. Dacă şi vouă va place să citiţi şi aţi întâmpinat aceleaşi probleme că şi mine, va recomand cu drag să urmăriţi pe internet oferte de eBook in magazinul MarketOnline.ro.
   Una dintre cele mai interesante oferte este cea de la eBook Reader Kindle Wi-fi.
   Caracteristicile sale par a fi exact ce am eu nevoie. Mă atrage foarte mult faptul că are ecran E Ink., ceea ce înseamnă că foloseşte aceeaşi cerneală utilizată în mod normal pentru hârtie, doar că expusă în mod electronic, care nu ne oboseşte ochii. Cum v-am spus că citesc des în staţia de autobuz, acesta nu are nicio reflexie, indiferent dacă vom citi în casă sau în lumina puternică a soarelui. Este uşor de folosit, sunt sigură, are un design ergonomic şi o baterie cu viaţă superioară. Ce ne putem dori mai mult de la un asemenea unealtă ? Pentru mine atinge fiecare obiectiv pe care-l urmăream la aceste produse.Pe site-ul MarketOnline găsim mereu oferte şi reduceri.




   Cat de mult va place sa cititi si in ce mod o faceti ?


  Va imbratisez cu drag, ca de fiecare data.
_________________________________________________________________________________
*Nota
Acest articol participa la SuperBlog editia Spring
Pozele nu imi apartin, fiind preluare de pe Google imagini sau de pe siteul MarketOnline.ro

Pagini