ON la răcorire, OFF la factura de electricitate

Mi-e cald, mi-e frig, mi-e cald, mi-e frig, dar parcă niciodată bine. Articolul ăsta este despre cum mă răcoresc până mi-e frig, și-apoi vreau să-mi fie cald puțin, pentru ca mai apoi să-mi doresc fix opusul.

Nu e că-s balanță sau ceva de genul ăsta, dar așa stau lucrurile. Aș vrea și să fiu bravă și să zic: pe mine încălzirea globală nu mă încălzește cu nimic. Ar suna bine, dar parcă n-ar fi tocmai potrivit. Nici să tânjesc după răcoare ca după un rai nu vreau. Că fie vorba între noi, la răcoare nu cred că e nimeni fericit.

Ideea e că mai e puțin din vară, dar destule grade rămase acolo în termometru cât să mă chinuie uneori, așa că vreau să vă zic pentru început cum aș putea, dar NU mă răcoresc eu zilele astea:

1. Să merg la piscină, deși nu știu să înot. Și nici nu-mi place aglomerația. Și nici că trebuie sa împart apa cu alți oameni pe care nu-i cunosc sau recunosc măcar. Și mai e și biletul de intrare, dar îla sigur e până în 113 lei. Și gândește-te la ce rușine ar fi să dau să mă înec. Brusc, 113-ul ăla se transformă în 112 – Alo, e cineva aici care... Mă rog!

2. Să beau un cocktail. Dar nu o fac. NICIODATĂ. Cu excepția Cuba libre. Care nici nu e greu de făcut, deci nu cred că e cocktail. Ok, bine, am băut o dată ceva sofisticat, dar nu m-a răcorit decât de vreo 40 de lei. M-au trecut căldurile, îți dai seama. Așa că e un NO, NO pentru mine, chiar dacă e până în 113 lei.

Young man and woman drinking water and orange juice in very hot summer days Premium Vector

3. Să dau o fugă până la munte - ai zice că mă răcoresc. Ei bine, nop. La munte mi-e frig. E o diferență. Tremur. Sau cum zice bunică-mea: dârdâi. Am fost la munte de ceva ori. Și iarna, și vara. Mai vreau, dar e peste 113 lei ca să mă răcoresc așa, trecând evident peste ideea că ÎMI E FRIG.

4. Să dau o fugă până la mare. La mare să te duci tu acum! Și să fim serioși. Singurul moment răcoritor la mare e ăla când ieși din apă și te îndrepți spre prosop. Ah, și dacă ai aer condiționat la cazare. În rest... cub de gheață în deșert, mon amour.

5. Să dau o fugă până la: țară, la terasă, pe balcon, pe faleză, luat în freză, acasă sau în deplasare, sau când ,,dă covid să moare”. Nici în ăste circumstanțe, autoarea acestui articol nu se pupă cu răcoritul. Ptiu, ptiu, că mai sunt și măritată și vorbesc cu păcat. Pupat, auzi și tu!

Mă rog, E.ON cool pare a fi ceva mai cool și știi de ce? Nu știi, dar noroc cu mine. Pentru că tu nu trebuie să faci nimic. Sau mai nimic. Ceea ce e idealul nostru, no? Să nu faci nimic și totuși să ți se întâmple chestii mișto. În cazul de față: să leșini de căldură și dintr-o dată să simți pe șira spinării un aer rece ce te îmbrățișează PNV (pe nevăzute, gen).

Practic, ai una bucată aparat de aer condiționat cu tehnologia Inverter, dar și servicii incluse pe toată perioada contractuală. Pachetul E.ON Cool se oferă doar cu plata în rată și avans 0, cea mai mică rată fiind de 113 lei/lună. De aici și 113-ul de mai sus, care la piscină se putea transforma în: 112, Alo e cineva aici care... Ai prins ideea!


        Iar în vremurile în care trăim, faptul că poți plăti în rate și beneficiezi de economii la facturile lunare chiar nu e o treabă de ici, de colo. Unde mai pui că ai servicii de montaj ca la carte, să stai fără grijă că toate sunt făcute exact cum trebuie. În plus, te bucuri apoi de servicii de curățare, igienizare, verificare și intervenț
ii de urgență 24/7. 

        Unde mai pui că acum poți câștiga unul dintre cele 10 aparate de aer condiționat pe lună. Cum? Prin tragere la sorți poți fi tu cel care nu va plăti contravaloarea aparatului montat! 

Dar care e treaba cu tehnologia Inverter? Ei bine, e un mare upgrade la clasicele aparate de aer condiționat, pentru că nu mai e necesar să tot oprească și pornească compresorul pentru a ajunge la temperatura optimă în cameră.

Realistic  with furnished room and modern air conditioner on wall Free Vector

Și să mai știi tu de la mine că aparatul consumă curent doar când E ON. Când E OFF, nu. Ți-a plăcut? Practic, ai consum mai mic și asta se va vedea chiar de la prima factură de electricitate, dacă faci trecerea de la un aer condiționat clasic la unui cu tehnologia Inverter.

Așadar, vezi ce faci, cum faci, că nu se mai poate. Încălzirea globală ne cam încălzește pe toți, dar pe ea, pe încălzire, chiar nu o încălzește cu nimic că noi nu prea facem nimic în privința asta.

_______

Sursă foto: freepik și eon.ro

Pagini